Opleidingen zorg in deeltijd en duaal

Deeltijdopleidingen in de zorg

De zorgsector kent een enorm aanbod aan cursussen en masteropleidingen, maar het deeltijdonderwijsaanbod voor bacheloropleidingen is iets beperkt. Gelukkig zijn er nog genoeg opleidingen te kiezen.

Opleidingen gezondheidszorg

Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn

Ben je gepassioneerd om anderen te ondersteunen en te begeleiden in de zorg- en welzijnssector?

Ad Management in de Zorg

Kijk jij uit naar een boeiende en dynamische carrière als teamcoördinator in de zorgsector?

Ad Sport

De ad Sport is bedoeld voor trainers en coaches die actief zijn in de topsport.

Ad Zorg en Technologie

Deze tweejarige opleiding is speciaal ontworpen om jou voor te bereiden op de behoeften van de gezondheidszorg in de toekomst.

HBO Bachelor of Nursing

Werk je met mensen en wil je aan de slag als verpleegkundige? Dan is de hbo-opleiding Bachelor of Nursing perfect voor jou.

HBO Farmaceutisch Consulent

Ben jij een je apothekersassistent of ben jij op een andere manier werkzaam binnen de farmaceutische wereld? Zie jij doorgroeimogelijkheden?

HBO Farmakunde

Een farmakundige houdt zich niet bezig met de bereiding of verkoop van medicijnen.

HBO Gezondheid

Om gezond te blijven zijn preventie en leefstijl belangrijk. Tijdens de vierjarige hbo-opleiding Gezondheid in deeltijd leer je hier alles over.

HBO Hartfunctielaborant

Het hart is de motor van je lichaam. Wanneer het niet functioneert stoppen alle andere organen. Heb jij interesse in de opleiding tot Hartfunctielaborant?

HBO Huidtherapie

Huidtherapeuten zorgen voor ons grootste orgaan: de huid. In Nederland hebben bijna twee miljoen mensen een aandoening aan de huid, dus genoeg werk.

Zorg opleidingen

Er zijn grofweg twee groepen belangstellenden voor de Opleiding tot Verpleegkundige in deeltijd. De ene groep begint pas op latere leeftijd, vanaf nul, aan een verpleegkundige loopbaan. Dat zijn zogenoemde zij-instromers. De andere groep heeft al een mbo- of hbo-zorgopleiding achter de rug en wil (na enkele jaren werk) doorgroeien naar een hoger niveau, of net een ander vakgebied. De zorg is in de eerste plaats mensenwerk, maar er moet ook veel georganiseerd, gepland en gebudgetteerd worden. De opleiding Management in de Zorg schoolt verpleegkundigen om tot coördinatoren, teamleiders en managers op middenniveau.

Paramedische opleidingen

Een paramedicus is geen arts of tandarts, maar verricht voor zijn beroep wel medische handelingen. Je kunt denken aan opleidingen op gebied van medicijnen, sport, ergotherapie, fysiotherapie, logopedie en techniek in de zorg. Als je een deeltijdopleiding zoekt kun je voor deze opleidingen vaak maar op één plek in het land terecht.

Deeltijd masteropleidingen in de zorg

Na een bachelor in de gezondheidszorg is er een groot aanbod aan masteropleidingen in deeltijd. Belangrijke aanbieders op universitair niveau zijn de universiteiten in Utrecht en Maastricht, en de Rotterdamse Erasmus Universiteit. Zij bieden masters die vooral liggen op het snijvlak van zorg, beleid en management. Meerdere hbo-instellingen bieden hbo-masters aan. Vaak betreft het specialistische fysiotherapie (voor kinderen, sporters, etc.). Ook manuele therapie komt aan bod, net als social work en het meer managementgerichte zorgtraject ontwerp. Voor een volledig overzicht van de (deeltijd) masteropleidingen verwijzen we graag naar Master-opleidingen.nl.

Open dagen
Hoe kies je een zorg deeltijdopleiding?

Je hebt gekozen voor een deeltijdopleiding in de gezondheid. Of wellicht heb je interesse in een duale variant van een bepaalde opleiding. Maar voldoet die beoogde hogeschool aan jouw wensen? Kies je voor publiek of particulier? Gebruik ons 10 stappenplan om te bepalen of je een juiste studiekeuze maakt.

Wat kost een deeltijdopleiding zorg?

Mocht je nooit eerder een hbo of wo opleiding hebben gevolgd, dan betaalt de overheid mee aan je opleiding. Aan een publieke opleiding betaal je in dat geval tussen de € 1.506,- en € 2.530,- per jaar (studiejaar 2023-2024). In het eerste collegejaar betaal je de helft van het collegegeld wanneer je voor het eerst begint met studeren in het hoger onderwijs. Particuliere opleiders bepalen hun eigen tarief.