Associate degrees en bacheloropleidingen taal en cultuur in deeltijd en duaal
Deeltijdopleidingen in taal en cultuur
De deeltijdstudies binnen de richting in de talen en cultuur lopen behoorlijk uiteen. Van Theologie tot Creative Business. Voor ieder wat wils en misschien zie je hierdoor wel zoveel studenten die puur uit passie voor het vak een opleiding volgen. Binnen veel opleidingen is interesse dan ook een beter argument om te beginnen dan de wens om veel geld te gaan verdienen.
Culturele en Taalkundige opleidingen
Ad Communicatie
De associate degree Communicatie leidt je op tot een van de meest veelzijdige beroepen die er zijn, namelijk dat van communicatie professional.
Ad Crossmediale Communicatie
In deze opleiding leer je hoe je effectieve communicatie creëert en uitvoert via verschillende media, waaronder print, televisie, radio, internet en social media.
Ad Pastoraal Werk
De associate degree Pastoraal Werk is een tweejarig programma dat zich richt op het ontwikkelen van theologische inzichten.
HBO Communicatie
Communicatie is van groot belang voor bedrijven, overheden en organisaties. Daarom is het ook belangrijk dat er goede communicatiespecialisten zijn.
HBO Communication and Multimedia Design
Bij de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) staat vooral ontwerpen centraal, bijvoorbeeld van nieuwe communicatiemiddelen.
HBO Creative Business
De Creative Business opleiding richt zich op het communiceren met multimedia of interactieve media.
HBO European Studies
Dit is een combinatie van communicatie, beleid en bedrijfskunde. Naast Engels leer je Frans, Duits of Spaans als tweede taal. Interessant?
HBO Journalistiek
Wat hebben een oorlogsverslaggever, een vlogger en een radio-interviewer gemeen? Ze willen een verhaal vertellen. Jij ook?
HBO Opleiding Tolk-Vertaler
In deeltijd vertaler worden? Dan ben je aangewezen op particuliere hogeschool voor je opleiding. Hier kun je daar alles over vinden.
HBO Theologie
Je kunt allerlei redenen hebben om aan een deeltijdopleiding Theologie (voorheen Godsdienst-pastoraal Werk) te beginnen.
Deeltijd hbo
Die passie zie je terug in de manier waarop studenten hun deeltijdopleiding volgen. Soms studeer je gewoon overdag, want niet altijd worden er geen aparte avondcolleges verzorgd. Je loopt in dat geval met de voltijdstudenten mee. Je studeert dan wel vaak op half tempo.
Deeltijd universiteit
Nog meer dan op het hbo schuif je op de universiteit vaak bij de achttien- en negentienjarige beginnende studenten aan. De colleges worden dan ook niet alleen in de avond gegeven, maar ook overdag.
Is er werk na een opleiding in taal en cultuur?
Werk zal meestal niet de primaire drijfveer zij om een deeltijdstudie in de studierichting taal & cultuur te gaan doen. Laten we er helder over zijn: werk vinden is met deze opleidingen vaak lastig en studenten klagen veelvuldig over de praktijkgerichtheid van hun studie. Gelukkig kun je wel voldoening uit je studie halen en daar zal het veel studenten om te doen zijn.
- Ad Communicatie
- Ad Crossmediale Communicatie
- Ad Pastoraal Werk
- HBO Communicatie
- HBO Communication and Multimedia Design
- HBO Creative Business
- HBO European Studies
- HBO Journalistiek
- HBO Theologie
- HBO Toegepast Filosoof
- HBO Tolk en Vertaler
- HBO Vertaler Duits
- HBO Vertaler Engels
- HBO Vertaler Frans
- HBO Vertaler Spaans
- WO Algemene Cultuurwetenschappen
- WO Filosofie
- WO Geschiedenis
- WO Kunstgeschiedenis
- WO Literatuurwetenschap
- WO Religiewetenschappen
- WO Talen
- WO Theologie
Hoe kies je een deeltijdopleiding?
Je hebt gekozen voor leren in deeltijd binnen de talen en culturen. Maar voldoet deze opleiding wel echt aan jouw wensen en welke hogeschool of universiteit past hier het beste bij? Met dit 10 stappenplan voor deeltijdopleidingen maak je de juiste studiekeuze.
Wat kost een deeltijdopleiding taal?
Een publieke taal-opleiding kost tussen de € 1.506,- en € 2.530,- per jaar (studiejaar 2023-2024), als dit je eerste bachelor opleiding is. Heb jij al een bachelor of master diploma op zak, dan betaal je het ‘normale’ collegegeld en dit kan hoger zijn dan het tarief aan een particuliere hogeschool, taalacademie of universiteit. In het eerste collegejaar betaal je de helft van het collegegeld wanneer je voor het eerst begint met studeren in het hoger onderwijs. Heb jij al een bachelor of master diploma op zak, dan betaal je het 'normale' collegegeld. Particuliere opleiders bepalen hun eigen tarief, maar leveren meer maatwerk.