HBO Medische Hulpverlening duaal

Duale opleiding Medische Hulpverlening

Je moet een doorzetter zijn, onder stress kunnen werken en zeker niet angstig zijn voor bloed. Het werk op een ambulance of op de eerste hulp vraagt veel en geen dag is te vergelijken. Na de opleiding Medische Hulpverlening kun jij binnen het medische werkveld als hulpverlener aan de slag. Je leert onderzoek te doen, diagnoses te stellen en medische handelingen te verrichten onder grote druk. Is dit de opleiding voor jou?

Locaties en toelatingseisen Medische Hulpverlening?

Je moet sociaal, stressbestendig en een groot en doortastend vermogen hebben. Voor de duale opleiding aan de Hogeschool Utrecht heb je een havo, vwo of mbo (niveau 4) nodig. Omdat praktijkervaring minstens net zo belangrijk is, heb je ook een baan nodig binnen het vakgebied als medisch hulpverlener van minimaal 24 uur, bijvoorbeeld op de spoedeisende hulp, ambulance of interventiecardiologie. De deeltijdopleiding aan de Hogeschool Rotterdam is helaas gestopt. Hierdoor kun je deze opleiding nergens meer in deeltijd volgen. Aan de Hogeschool Utrecht zijn er mogelijkheden voor een 21+ toets. Deelnemen aan deze toets mag je als je 21 jaar of ouder bent. Na het slagen voor het examen ben je welkom, ook zonder diploma's.

De opleiding Medische Hulpverlening

Aan de Hogeschool Utrecht volg je sommige vakken samen met voltijd-studenten. Je leert de medische basiskennis, denk aan anatomie, fysiologie, pathologie en farmacotherapie. Maar ook krijg je inzicht in psychologie, gezondheidsrecht en ethiek. Later in de opleiding verdiep jij je in organen en ga je acute zorg verlenen. Ook leer je om te gaan met psychiatrische zorgvragers, ouderen, gehandicapten en kinderen. Je sluit de opleiding af met een afstudeeronderzoek binnen je eigen ambulancedienst.

In voltijd studeren

Heb je interesse in een voltijd opleiding? Er zijn verschillende hogescholen waar je de opleiding hbo Medische Hulpverlening in voltijd kunt vinden.

HBO Medische Hulpverlening HBO Medische Hulpverlening
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm duaal
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 30023
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam Allied Medical Care

Als je 21 jaar of ouder bent, dan biedt een 21+ toelatingsonderzoek een kans op directe toelating voor de deeltijdopleiding Medische Hulpverlening.

Wanneer je kiest voor de duale opleiding Verpleegkunde, dan heb je mogelijk recht op studiefinanciering voor duale opleidingen.

Hogeschool Utrecht
Zet jij de volgende stap in je carrière als zorgprofessional?

Kies voor een studie van de HU, dé specialist op het gebied van praktijkgerichte hbo-opleidingen in de zorg. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom tussen 28 mei en 7 juni naar onze online events. We helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze, gewoon vanuit huis!