Academie voor Theater en Dans - Deeltijdopleidingen

Academie voor Theater en Dans
Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam

atd-info@ahk.nl
https://www.atd.ahk.nl/
Omschrijving
De kracht van kunst in dialoog met de wereld: daarin geloven wij op de Academie voor Theater en Dans (ATD). Juist deze tijd vol grote vraagstukken heeft behoefte aan verbeelders. Aan mensen die verbinden. Die kunnen luisteren en nieuwe perspectieven bieden.
Op de Academie voor Theater en Dans hebben we niet alleen aandacht voor je artistieke, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling. Wij ontvangen je met open armen op onze academie in hartje Amsterdam.

Wij bieden de volgende deeltijdopleidingen aan:

Theaterdocent Verkort (bacheloropleiding)
Ben jij professioneel acteur, regisseur, mimespeler of performer en wil je leren werken met ongetrainde spelers? De opleiding Theaterdocent Verkort leidt je in twee jaar op tot docerend theatermaker. In dit tweejarige programma behaal je je eerstegraads lesbevoegdheid
(Bachelor of Education) en ben je startbekwaam om les te geven in het zeer diverse (educatieve) werkveld van de theatermaker. Op basis van je praktijk krijg je twee jaar vrijstelling. Je leert theatermaken met mensen uit alle (culturele) lagen van de bevolking en van alle leeftijden, zowel binnen als buiten het onderwijs.

DAS Creative Producing (masteropleiding)
De master DAS Creative Producing - Entrepreneurship in the Arts is een tweejarige, interdisciplinaire en internationaal georiƫnteerde deeltijdopleiding voor projectleiders, producenten, zakelijk leiders, curatoren die zich willen ontwikkelen tot creative producer. Zij werken in alle kunstdisciplines: theater, film, muziek, digital art, beeldende kunst en dans. Binnen de master ontwikkel je een eigen artistieke en maatschappelijke visie. Je onderzoekt de relatie van kunst met gemeenschap, duurzaamheid, inclusiviteit, ondernemerschap, interdisciplinair werken en politiek. Bovendien verken je de consequenties van de groeiende interdisciplinariteit van projecten, internationaal produceren, regelgeving, financiƫle aspecten, aansprakelijkheids issues, etc.
Open dagen Informatie aanvragen