Opleidingen onderwijs en opvoeding in deeltijd en duaal

Deeltijdopleidingen onderwijs en opvoeding

In het onderwijs kun je mensen inspireren, uitdagen, stimuleren en leren. Het zijn vaak docenten die impact hebben op het leven van een ander. Je speelt een rol van betekenis. Veel mensen kiezen om die reden op latere leeftijd (vanuit een andere sector) voor een baan in het onderwijs. Gelukkig zijn er genoeg deeltijdopleidingen voor aankomende docenten te vinden. Ongelijk kun je ze niet geven, gezien de gunstige arbeidsmarkt en het lerarentekort.

Onderwijskundige opleidingen

Ad Didactisch Educatief Professional

Je houdt ervan om kinderen te helpen groeien en je begeleidt ze graag in hun ontwikkeltraject.

Ad Educatie en Kennismanagement Groene Sector Bloemsierkunst

Ben jij een creatieve geest met een passie voor bloemsierkunst? En heb je altijd al willen werken in de groene sector?

Ad Educatief Professional Beroepsonderwijs

Ben jij op zoek naar een opleiding waarbij je het beste uit jezelf haalt en anderen helpt hun potentieel te bereiken?

Ad Jeugdwerker

Wil je een impactvolle rol spelen in het leven van kwetsbare jongeren en ze ondersteunen bij hun ontwikkeling?

Ad Kinderopvang

Ben jij geïnteresseerd in een carrière in de kinderopvang? Dan is de associate degree Kinderopvang een uitstekende keuze voor jou!

Ad Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek I en II

Heb jij jouw hart verpand aan de wereld van de horeca en bakkerij? En wil je studenten met diezelfde passie begeleiden en coachen?

Ad Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn

Ben jij geïnteresseerd in gezondheidszorg en welzijn? Wil je bijdragen aan de ondersteuning van professionals in deze sector?

Ad Onderwijsondersteuner Groene Sector

Ben jij geïnteresseerd in een carrière in de groene sector en wil je graag anderen helpen leren over de natuur en het milieu?

Ad Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs

Ben je geïnteresseerd in techniek en wil je leerlingen helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden?

Ad Pedagogisch Educatief Professional

Ben jij op zoek naar een opleiding waarin je jouw passie voor het werken met kinderen kunt combineren met een praktijkgerichte en theoretische basis?

Juffen, meesters en leraren

Met bijna duizend nieuwe studenten per jaar is de Pabo één van de populairste deeltijdstudies. De opleiding wordt op tientallen plekken aangeboden, dus je kunt altijd in de buurt terecht. Natuurlijk zijn er wel kwaliteitsverschillen. Lerarenopleidingen voor het voortgezet onderwijs zijn er in vele vakken, van Frans en economie tot biologie of consumptieve techniek. In de deeltijd- of duale variant zijn de aantallen studenten per opleiding kleiner in vergelijking met de voltijd-variant. Toch is er in de meeste vakken wel een deeltijdopleiding te vinden. Aparte aandacht krijgen ook de lerarenopleidingen voor gymnastiek, godsdienst, voor het ‘groene’ onderwijs en voor gebarentaal op dovenscholen.

Leer- en opvoedproblemen

Ook buiten het klaslokaal kun je met onderwijs en opvoeding bezig zijn, als pedagoog. Een andere optie is de universitaire opleiding Onderwijskunde.

Kopopleidingen deeltijd

Heb je een bachelor op hbo- of wo-niveau? En heb je nu een baan, maar wil je graag leraar worden? Dan is een kopopleiding in deeltijd geschikt voor jou. Naast je baan of andere bezigheden haal je op die manier snel je lesbevoegdheid. Lees verder wat de mogelijkheden zijn voor een kopopleiding in deeltijd.

Hogeschool Windesheim
Wat wordt jouw volgende stap? Ontdek het bij hogeschool Windesheim

De volgende generatie opleiden en klaarstomen voor de toekomst, past dat bij je? Onze onderwijsopleidingen zijn gericht op het omgaan met maatschappelijke veranderingen. Of je nu al in het onderwijs werkt, net begint of wil switchen: wij bieden verdiepende opleidingen, cursussen en masters om je vaardigheden te versterken. Ontdek meer over onze onderwijsopleidingen: Hbo-opleidingen voltijd, deeltijd en duaal in Almere en Zwolle | Windesheim

Open dagen
Hoe kies je een deeltijdopleiding?

Je hebt gekozen voor leren in deeltijd (of duaal) binnen de richting onderwijs of opvoeding. Maar voldoet deze opleiding wel echt aan jouw wensen en welke hogeschool past hier het beste bij? Met dit 10 stappenplan voor deeltijdopleidingen maak je de juiste studiekeuze.

Wat kost een deeltijd lerarenopleiding??

Een publieke onderwijs-opleiding kost tussen de € 1.506,- en € 2.530,- per jaar (studiejaar 2023-2024), als dit je eerste bachelor opleiding is. In het eerste collegejaar betaal je de helft van het collegegeld wanneer je voor het eerst begint met studeren in het hoger onderwijs. Particuliere opleiders bepalen hun eigen tarief, maar hier zijn vaak meer mogelijkheden om de (leraren)opleiding op ‘maat’ in te vullen.