Opleidingen techniek in deeltijd en duaal

Deeltijdopleidingen techniek

Werk je in een technische baan en zoek je meer uitdaging? Wil je een hbo-opleiding doen om door te groeien? Of je nou in de scheepsbouw, op het gebied van verkeer of in de auto-industrie werkt, er is een deeltijdopleiding op jouw gebied. Veel van deze deeltijdopleidingen zijn bedoeld voor technische mbo'ers die meer theoretische kennis willen om een volgende stap in hun carrière te kunnen zetten. Vaak is relevante werkervaring gewenst of verplicht bij deze deeltijdopleidingen.

Technische opleidingen

Ad Bouwkunde

De associate degree Bouwkunde is er voor iedereen die zijn ruimtelijk inzicht (nog) verder wil leren gebruiken of ontwikkelen. Ontdek het hier zelf.

Ad Bouwmanagement

Bouwprocessen aansturen, schaalmodellen in 3D ontwerpen, een ingewikkeld bouwproces realiseren… Iets voor jou?

Ad Bouwtechnisch Medewerker

Ben jij degene die deze uitdagingen het hoofd wil bieden? Dan is de associate degree Bouwtechnisch Medewerker jou op het lijf geschreven.

Ad Civiele Techniek Projectvoorbereiding en -realisatie

Om Nederland leefbaar te houden, moeten we onze infrastructuur zo duurzaam mogelijk maken. Wil jij hieraan bijdragen?

Ad Elektrotechniek

De associate degree Elektrotechniek is een praktische en tegelijk theoretische opleiding van twee jaar.

Ad Embedded Systems Engineering

Deze opleiding biedt je de kennis en vaardigheden om deze complexe systemen te ontwerpen, ontwikkelen en implementeren.

Ad Energietransitie Engineer

Ben jij geïnteresseerd in duurzame energie en de uitdagingen van de energietransitie?

Ad Engineering

Heeft techniek jouw interesse en wil je een sterke basis leggen voor een succesvolle carrière in dit dynamische veld?

Ad Gebouwgebonden Installatietechniek

Deze opleiding opent deuren naar een boeiende carrière waarin je de nieuwste installatietechnieken leert kennen.

Ad Integraal Bouwmanagement

Als je op zoek bent naar een boeiende en praktijkgerichte opleiding in de bouwsector?

Opleidingen bouwen en wonen

Als je nu werkzaam bent in de bouw en hogerop wil komen, is de hbo-opleiding Bouwkunde ideaal. Je kan bijvoorbeeld aan de slag bij een architectenbureau of bij de overheid op het gebied van bouwtoezicht. Vergelijkbaar met Bouwkunde maar breder is de studie Built Environment. Na deze hbo-opleiding ga je stedelijke problemen analyseren en oplossen. Wil je meer weten over waterwerken, dijken en sluizen? Of werk je op het gebied van het bouwen van wegen en bruggen? Dan helpt de hbo-opleiding Civiele Techniek je verder in je carrière.

Ontwerp en techniek deeltijdopleidingen

Werk je nu met elektriciteit of wil je daar meer mee doen? Dan is de deeltijdopleiding Elektrotechniek iets voor jou. Bij deze hbo-studie draait alles om elektriciteit, van installatietechniek tot klimaatbeheersing. Voor wie werkzaam is in de product- en productieautomatisering en verder wil groeien, is Mechatronica een betere keus. Deze studie is vrij breed en niet puur technisch. Je leert veel over onder meer elektrotechniek en besturingstechniek én over het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Na deze opleiding ga je duurzame apparaten ontwikkelen voor bijvoorbeeld de zorg of voor consumenten. Dat doe je in functies als productontwikkelaar of ontwerper van technische systemen of industriële producten. Wil je meer leren over het ontwikkelen van nieuwe techniek? Dan is de deeltijdopleiding Werktuigbouwkunde een goede stap. Je kan hierna aan de slag in banen als ontwerper, tekenaar-constructeur of technisch tester.

Verkeer en vervoer opleidingen

Automotive is een van de technische deeltijdopleidingen die je kan doen. Je leert bijvoorbeeld hoe je een auto of ander voertuig efficiënter, duurzamer en milieuvriendelijker maakt. Een andere opleiding op het gebied van vervoer is Logistics Management, dé studie voor wie wil doorgroeien in de transportsector. Je leert meer over de planning van opslag en overslag, kwaliteitscontroles en routeplanning. Werk je in de scheepsbouw of jachtbouw? En wil je een maritiem technisch ingenieur worden om je kansen op een uitdagende functie te vergroten? Dat kan als je de deeltijdopleiding Maritieme Techniek / Scheepsbouwkunde doet. Ligt verkeer jou meer? Na de deeltijdopleiding Verkeer en Logistiek mag je jezelf een verkeerskundige noemen. Je kan doorgroeien naar een baan waarin je je bezighoudt met bijvoorbeeld verkeersveiligheid, verkeersontwerpen en regeltechniek voor het verkeer.

Open dagen
Hoe kies je een technische deeltijdopleiding?

Je hebt gekozen voor een deeltijdopleiding in de techniek. Maar voldoet die beoogde hogeschool wel aan jouw wensen? Gebruik ons 10 stappenplan om te bepalen of je een juiste studiekeuze maakt.

Wat kost een technische deeltijdopleiding?

Een technische deeltijdopleiding kost tussen de € 1.506,- en € 2.530,- per jaar (studiejaar 2023-2024), als dit je eerste bachelor opleiding is. Heb jij al een bachelor of master diploma op zak, dan betaal je het 'normale' instellingstarief en dit kan hoger zijn dan aan een particuliere instelling.