Links op Deeltijd-opleidingen.nl

Handige links voor het combineren van een deeltijdopleiding met een baan

Een deeltijd opleiding volgen heeft veel voordelen. Zo kun je leren en werken goed combineren. Een deeltijd baan zorgt er dus voor dat je naast je studie toch inkomsten hebt. Veel werkgevers zijn op zoek naar deeltijd werknemers.

 • HBO.startpagina - Site met handige en leuke links over het hbo onderwijs.
 • MBO.startpagina - Wederom een startpagina, maar dan met veel links over het mbo onderwijs.
 • Universiteitstart - Informatie voor de universitaire studiezoeker informatie over verschillende universitaire opleiding.
 • Masteropleidingen - Op deze website kun jij veel informatie vinden over alle geaccrediteerde masteropleidingen in Nederland.
 • HBOstart - Wanneer jij een hbo opleiding zoekt, kun je op HBOstart info vinden over hogescholen en hbo opleidingen.
 • MBOstart - Zoek jij een mbo opleiding, dan kun je op MBOstart informatie vinden over mbo onderwijs.
 • Eigen bedrijf starten - Site met tips voor beginnende ondernemers.
 • Kronenburgh International Business School - Hogeschool in Den Haag met Engelse BTEC erkenning.
 • Studentenzorgverzekeringen - Ook voor deeltijdstudenten is het interessant om studentenzorgverzekeringen te vergelijken.
 • Inboedelverzekering-studenten.com - Deze site maakt periodiek proefberekeningen voor inboedelverzekeringen voor studenten.
 • Basiskennis calculatie - Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.
 • Zorg vacatures - De Nederlandse zorg site voor vacatures, opleidingen, stageplaatsen en werkzoekenden in de gezondheidszorg.
 • Jongerenzorgverzekering.nl - Iedere inwoner in Nederland, die ouder is dan 18 jaar, dient een zorgverzekering af te sluiten.
 • Academy NEM opleidingen - Zij bieden een opleiding aan tot Transformatie coach, Transformatie therapeut of Mover op hbo niveau.
 • Studiekeuzeadvies en beroepskeuzeadvies - Welke studie of beroep past bij jou? Pad-Vinder helpt!
 • Loopbaaninzicht.nl - Geeft advies over jouw studiekeuze.
 • Goedkope fietsen - Milieuvriendelijk voor werk of school verkeer naar hogeschool of universiteit. Wellicht mogelijk binnen een fietsenplan.
 • Studiefinanciering - Lees je hier in over studiefinanciering en weet wat je kunt verwachten van je studiefinanciering!
 • Scriptie overzicht.nl - Alle scriptie informatie overzichtelijk voor het schrijven van je scriptie!
 • Scriptie tips.nl - Alle scriptie tips die je nodig hebt tijdens het schrijven van je scriptie!
 • Assessment.startpagina.nl - Moet jij een assessment afleggen en wil jij weten hoe dat gaat?
 • Meesterbaan - De site met vacatures in het onderwijs.
 • Onderwijs-banen - Banen voor docenten in het onderwijs. Hier vindt u een overzicht van alle relevante sites met banen voor het onderwijs.

Deeltijdopleidingen kiezen

Speciaal voor jou hebben wij een loopbaantest ontwikkeld. De test bevat 6 vragen en je ontvangt daarna meteen een persoonlijk adviesrapport in je mailbox. Maak nu de loopbaantest.

Je wilt in deeltijd gaan studeren. Ofwel omdat je al een baan hebt en graag nog wat meer kennis vergaart met een hbo- of wo-opleiding. Of omdat je eigenlijk al meteen na de middelbare school aan het werk wilt, maar toch ook een diploma op zak wilt hebben. Welke opleiding kun je dan het beste gaan doen en bij welke hogeschool? En weet je wel zeker dat die opleiding aan al je wensen voldoet? Met het 10-stappenplan kom je bij de juiste keuze uit. Bekijk het uitgebreide stappenplan voor deeltijdopleidingen.

Denk je erover om een deeltijdopleiding te doen? Bijvoorbeeld om verder te groeien in je baan? Als je niet het juiste diploma bezit, kan je een 21+ toelatingstoets maken.

Als je op zoek bent naar een nieuwe stap in je carrière, in eventueel een nieuw vakgebied, hoort daar vaak ook een (deeltijd) studie bij. Maar hoe koppel je nu de juist studie, cursus of opleiding aan jouw job- of carrièreswitch? Hoe kies je een passende studie zodat je straks kan starten in een nieuwe baan?

Vooral in het hbo zijn er veel opleidingen die je ook in deeltijd of duaal kunt volgen. Ze handhaven een flink opleidingsaanbod en trekken behoorlijke aantallen studenten met hun onderwijs. Natuurlijk zijn er ook veel particuliere onderwijsinstellingen die opleidingen in deeltijd aanbieden. Op Deeltijd-opleidingen.nl bieden we een overzicht van alle deeltijdstudies (ad-opleidingen en bacheloropleidingen), de locaties en toelatingseisen. Het deeltijdaanbod is in sommige vakgebieden beperkt. Je kunt niet in elke provincie alle deeltijdopleidingen volgen, en in veel universitaire disciplines is er in het hele land maar één aanbieder. Let dus goed op als je een hogeschool of universiteit kiest, of ze jouw opleiding wel in deeltijd aanbieden. En neem ook geen genoegen met aanschuifonderwijs, waar je moet meelopen met colleges voor de voltijd-studenten. Omdat je als studiekiezer niet lukraak voor een opleiding moet kiezen, is een helder overzicht erg belangrijk. Wij bieden daarom een compleet overzicht van alle duale en deeltijdstudies in het hbo en aan de universiteiten.

Het deeltijdaanbod van reguliere universiteiten is beperkt. Veel universiteiten bieden nauwelijks nog deeltijdonderwijs aan, of laten de colleges samenvallen met het dagonderwijs. Alleen in enkele specifieke vakgebieden zijn er nog studies van enige omvang, met avondcolleges. Je bent dus al gauw aangewezen op het afstandsonderwijs van de Open Universiteit. Je kunt er terecht voor cultuurwetenschappen, rechten, bedrijfskunde, psychologie, milieukunde en informatica. Voor wie op universitair niveau accountancy wil studeren, is er ook een aanrader: Nyenrode Business Universiteit. Misschien een beetje prijzig, maar dan heb je ook wat.

Heb je veel ervaring in jouw vakgebied en wil je nu een diploma halen? Dan kun je misschien een verkorte deeltijdopleiding doen. Bekijk wat de mogelijkheden zijn.

Zoek jij een opleiding in deeltijd hbo of wo? Wil je naast het leren ook gewoon blijven werken of een gezin onderhouden? Dan is een deeltijdopleiding (of duaal) ideaal voor jou. Op Deeltijd-opleidingen.nl kun je ze bekijken en vergelijken. Tevens kun je hier veel informatie vinden over duale opleidingen.