ArtEZ University of the Arts Deeltijdopleidingen

ArtEZ University of the Arts
ArtEZ University of the Arts
Onderlangs 9
6812 CE Arnhem

info@artez.nl
026 35 35 600
Omschrijving
ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten en docenten die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Kunst bindt ons. Kunst zet aan tot vernieuwende ideeën en alternatieve denkwijzen. Ons motto is: kunst verandert. Art changes. Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving.

ArtEZ biedt opleidingen aan in de volgende disciplines. Bij ArtEZ kun je ook studeren in deeltijd of op maat. De volgende opleidingen op bachelor of masterniveau bieden wij in deeltijd of op maat aan:

• Bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Deeltijd in Arnhem of Zwolle: Heb je altijd al aan de kunstacademie willen studeren en wil je docent beeldende kunst en vormgeving worden? De deeltijdopleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in Arnhem is een gecomprimeerde versie van de voltijd bachelor. Je volgt hetzelfde programma als de voltijd Docent Beeldende Kunst en Vormgeving opleiding, maar dan in twee dagen per week.

• Bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat in Arnhem of Zwolle: Met de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat kun je in twee jaar een volledige onderwijsbevoegdheid halen. Wanneer je een afgeronde hbo-kunstopleiding of tweedegraads docentopleiding tekenen, handvaardigheid of textiele vormgeving hebt, kun je je aanmelden voor deze opleiding. Je volgt daarvoor een op maat gesneden onderwijsprogramma, waarin je wordt voorbereid op het docentschap door onder andere vakdidactiek en het lopen van stages.

• Bachelor Docent Muziek op Maat in Enschede of Zwolle: Wil je muziekdocent worden en ben je al in het bezit van een bachelordiploma op het gebied van muziek óf het docentschap? Dan kun je in een verkort traject worden opgeleid tot Docent Muziek met eerstegraads lesbevoegdheid. De opleiding Docent Muziek op Maat in Enschede leidt je op tot een inspirerende muziekdocent, die betekenisvol muziekonderwijs geeft.

• Master Kunsteducatie Deeltijd in Zwolle: Deze master biedt ondersteuning bij het funderen van je visie en bij het boosten van je artistiek-educatieve werkpraktijk. Je maakt uitgebreid kennis met arts based research, je leert grondig te reflecteren en je stelt prangende vragen – ook aan jezelf. Vanuit je eigen expertise doe je onderzoek naar sociaal-maatschappelijke vraagstukken in de context van recente en inspirerende ontwikkelingen in de kunst-gebaseerde pedagogiek.

• Master Muziektherapie Deeltijd in Enschede: Met de masteropleiding Muziektherapie vergroot en verbreed je jouw expertise op het gebied van klinische praktijk, muziek en research. Vanuit een persoonlijk studieplan onderzoek je de rol en de impact van muziek – zowel binnen als buiten de gezondheidszorg.
Open dagen