Ad Gebouwgebonden Installatietechniek deeltijd
Deeltijdopleiding Ad Gebouwgebonden Installatietechniek
Ben jij gefascineerd door de wereld van techniek en wil je graag een belangrijke rol spelen in het creëren van comfortabele, efficiënte en duurzame gebouwen? Maak dan kennis met de spannende wereld van de associate degree Gebouwgebonden Installatietechniek. Deze opleiding opent deuren naar een boeiende carrière waarin je de nieuwste installatietechnieken leert kennen en toepast om moderne gebouwen van top tot teen te voorzien van optimale installaties. Als jij er klaar voor bent om je technische passie om te zetten in praktische vaardigheden, de wereld van gebouwgebonden installatietechniek te verkennen en jezelf uit te dagen, lees dan verder. We hebben alle belangrijke aspecten van de associate degree Gebouwgebonden Installatietechniek overzichtelijk voor je op een rij gezet.
Studieprogramma opleiding Gebouwgebonden Installatietechniek?
Het programma biedt jou een diepgaand inzicht in de installatietechniek die de ruggengraat vormt van elk functionerend gebouw. Je leert over verwarmings-, ventilatie-, airconditioning-, sanitaire en elektrische systemen. De essentiële levensaders dus van elke moderne constructie. Met praktische labs, simulaties en echte projecten ga je hands-on aan de slag, waardoor je niet alleen theoretische kennis opdoet, maar ook de vaardigheden ontwikkelt om problemen op te lossen en innovatieve oplossingen te bedenken. De twee jaar van deze associate degree zijn als volgt opgebouwd:
Jaar 1
In het eerste halfjaar ga je aan de slag met het ontwerpen van een gebouw. Dit gebeurt in kleine stappen. Je leert allereerst keuzes te maken, te schetsen en je eigen ontwerp bij te schaven. Met het doorlopen van dit ontwerpproces leer je op een technische manier te redeneren en communiceren. Zo zijn jouw ontwerp en het uiteindelijke gebouw straks optimaal afgestemd op de toekomstige gebruikers. De laatste helft van dit jaar besteed je met name aan de module Schetsontwerp. Analyseren en ontwerpen, technisch redeneren en communiceren zijn vaardigheden die je je gedurende deze module eigen zult maken. Voorbeelden van vakken die je dit halfjaar gaat volgen, zijn: schetsen, wiskunde, natuurkunde (waarin de nadruk ligt op warmte- en stromingsleer), ICT en wet- en regelgeving.
Jaar 2
Dit is de hoofdfase van de associate degree. Je gaat de diepte in en gebruikt hiervoor alle kennis die je in het eerste jaar hebt opgedaan. Je gaat aan de slag met het maken en opleveren van definitieve ontwerpen en technische ontwerpen. Je baseert je keuzes op duurzaamheid, veiligheid en toekomstbestendigheid. Waarbij je natuurlijk altijd in je achterhoofd houdt voor wie je dit doet: de eindgebruiker! Je rondt de opleiding af door het opleveren van een betrouwbaar, goed doordacht ontwerp.
Toelatingseisen Gebouwgebonden Installatietechniek
Wat je nodig hebt om aan dit avontuur te beginnen? Om te beginnen een gezonde dosis passie en een voorliefde voor techniek. Daarnaast worden er de volgende eisen gesteld: Met een mbo-4 diploma ben je sowieso van harte welkom. Heb je een havo- of vwo-diploma behaald, dan hangt het een beetje af van je profiel. De profielen Natuur en Techniek (N&T) en met Natuur en Gezondheid (N&G) hebben de voorkeur. Heb je een ander profiel gedaan, maar wil je wel graag deze opleiding volgen? Neem dan contact op met de opleiding om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
Je toekomst na de associate degree
Na het succesvol afronden van de opleiding Gebouwgebonden Installatietechniek, sta je aan het begin van een interessante reis vol mogelijkheden. Je kunt aan de slag als installatietechnicus bij architectenbureaus, bouwbedrijven, adviesbureaus en zelfs energiebedrijven. Of je nu betrokken wilt zijn bij het ontwerpen van duurzame gebouwen, het verbeteren van energie-efficiëntie of het implementeren van slimme technologieën, de keuze is aan jou!
- Ad Bouwkunde
- Ad Bouwmanagement
- Ad Bouwtechnisch Medewerker
- Ad Civiele Techniek Projectvoorbereiding
- Ad Elektrotechniek
- Ad Embedded Systems Engineering
- Ad Energietransitie Engineer
- Ad Engineering
- Ad Gebouwgebonden Installatietechniek
- Ad Integraal Bouwmanagement
- Ad Logistics Management
- Ad Logistiek
- Ad Logistiek Management
- Ad Maintenance
- Ad Maritieme Techniek
- Ad Maintenance & Mechanics
- Ad Mechatronica
- Ad Mechatronica in de Smart Industry
- Ad Projectleider Techniek
- Ad Smart Technology
- Ad Systeemspecialist Automotive
- Ad Werktuigbouwkunde
- HBO Automotive
- HBO Bouwkunde
- HBO Bouwtechnische Bedrijfskunde
- HBO Built Environment
- HBO Civiele Techniek
- HBO Elektrotechniek
- HBO Embedded Systems Engineering
- HBO Engineering
- HBO Logistics Management
- HBO Maritieme Techniek/ Scheepsbouwkunde
- HBO Mechatronica
- HBO Mens en Techniek
- HBO Technische Bedrijfskunde
- HBO Werktuigbouwkunde
Ad Gebouwgebonden Installatietechniek | |
---|---|
Collegegeld 2024-2025 | Tussen € 1.506,- en € 2.530,- |
Opleidingsvorm | Deeltijd, associate degree |
Opleidingsduur | 2 jaar |
Isat-code | 80159 |
Studielast | 120, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren |
Diploma | Associate degree |
Internationale naam | - |