Universiteit van Amsterdam Deeltijdopleidingen

Universiteit van Amsterdam
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

info@uva.nl
(020) 5258080
Omschrijving
Beschrijving opleiding:
Zoek je meer verdieping of verbreding in je vakgebied of wil je graag blijven werken naast je studie? De Universiteit van Amsterdam biedt ook deeltijdopleidingen aan! Ongeveer de helft van alle bachelor- en masteropleidingen kunnen ook deeltijd gevolgd worden.
Als deeltijdstudent betaal je minder collegegeld, maar het studieprogramma dat je volgt is identiek aan de voltijdopleiding. Na afronding van de studie ontvang je dan ook hetzelfde bachelor- of masterdiploma als een voltijdstudent.

Duur en tijdsinvestering
Naast de inhoud en het diploma zit er ook geen verschil in de toelatingseisen en de tentaminering van een deeltijdopleiding. Het studietempo van een deeltijdstudent ligt echter lager, waardoor de cursusduur van de deeltijdopleiding vanzelfsprekend langer is. Meestal duurt een deeltijdopleiding anderhalf tot twee keer zo lang als een voltijdopleiding. De tijdsinvestering komt neer op zo'n 20 tot 25 uur per week. De colleges worden, afhankelijk van de opleiding, overdag, 's avonds of op zaterdag gegeven.

Faciliteiten voor deeltijders
Daarnaast kunnen deeltijdstudenten van dezelfde voorzieningen gebruik maken als voltijdstudenten, zoals de universiteitsbibliotheek (die ook 's avonds geopend is), de universitaire restaurants en het talenpracticum. In sommige gevallen zijn er specifieke mogelijkheden voor deeltijders, zoals de gelegenheid om alle colleges in de avonduren te volgen of op één weekdag te plannen. Mocht er in de opleidingsbeschrijving geen informatie staan over de deeltijdvariant, neem dan contact op met de betreffende opleiding.