HBO International Business deeltijd

Deeltijdopleiding International Business

Wil jij aan je carrière in het bedrijfsleven werken? Maar ook studeren om een volgende stap in die carrière te zetten? Dan is de deeltijdopleiding International Business ideaal voor jou. Je vergroot je kennis over leiderschap en het bedrijfsleven die nodig is om een hogere positie te bereiken.

De locaties van de opleiding

Wil je International Business als deeltijdopleiding doen? Dat kan alleen in Amsterdam (AMSIB van de HvA). Andere hogescholen bieden de studie wel aan als voltijdsopleiding.

Meer over deze deeltijdopleiding

De voertaal van deze vierjarige bacheloropleiding is Engels. Je hebt ‘s avonds les, zodat de studie goed te combineren is met een drukke baan. Je leert alles over leidinggeven en hoe je een bedrijf opzet en runt, met name in een internationale omgeving. Daarbij is veel aandacht voor actuele ontwikkelingen op de markt. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer marketing, wet- en regelgeving, Human Resource Management en economie. Ook leer je meer over cross-culturele analyses, accountancy en Europese wetgeving. Je doet veel kennis op tijdens colleges en door zelfstudie. Maar je gaat ook actief aan de slag. Er zijn praktische modules en je doet mee aan groepsopdrachten. Ook werk je aan een project over internationale uitbreiding. Een onderdeel daarvan is een bedrijfssimulatie. Dankzij deze praktische opdrachten kun je de link leggen tussen de opleiding en je werk en praktijkervaring. Als je wilt, kun je ervoor kiezen een minor te doen. Dat kan aan de hogeschool zelf, maar kan ook bijvoorbeeld in het buitenland. Een stage lopen behoort ook tot de mogelijkheden.

Wat zijn de toelatingseisen voor International Business?

De bacheloropleiding International Business is toegankelijk met een havo- of vwo-diploma. Elk profiel is goed, maar je moet wel eindexamen in wiskunde A of B, economie, m&o of bedrijfseconomie hebben gedaan. Ook kun je starten met deze opleiding als je een mbo4-diploma hebt. Het spreekt voor zich dat je erg goed moet zijn in het vak Engels, want alles lessen zijn in deze taal.

Je baan na International Business

Na de opleiding kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een internationaal bedrijf in Nederland of in het buitenland. Dat kan een klein bedrijf zijn, maar ook een grote multinational. Ook werken in de zakelijke dienstverlening is mogelijk. Denk daarbij aan internationale banken, marktonderzoekbureaus of reclamebureaus. Voorbeelden van functies na je studie zijn (assistent) accountmanager, (assistent) productmanager, communicatiemanager en marketing assistent. Veel afgestudeerden kiezen ervoor om een eigen bedrijf te starten nu ze daarvoor de benodigde kennis hebben.

In voltijd leren

Er bestaat ook een voltijd opleiding International Business. Hier is de keuze veel groter in dan in deeltijd.