HBO Fiscaal Recht en Economie deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Fiscaal Recht en Economie

Helemaal dol op belastingen? Dan kun je kiezen voor Fiscaal Recht en Economie. Bij Markus Verbeek en via de LOI kun je Fiscaal Recht en Economie op hbo-niveau studeren, waarbij je je toelegt op belastingen en de bijbehorende regelgeving.

De inhoud van Fiscaal Recht en Economie

De basis lijkt op die van Accountancy; soms is daarom het eerste jaar voor studenten van beide studies (en die van Finance & Control) gelijk. Daarna is het programma ingedeeld naar de verschillende vaardigheden die een fiscalist moet beheersen: produceren, procederen, adviseren, planning en internationaliseren. Markus Verbeek kent een modulaire inrichting van haar studies, waarbij je zelf plant welke modules je wanneer en in welk tempo wilt volgen. Ben je klaar met de opleiding, dan kun je een master in economie gaan volgen.

FRE in voltijd

De opleiding Fiscaal Recht en Economie kun je ook in voltijd studeren. Je bent dan continu met de opleiding bezig en hierdoor is er geen tijd om daarnaast te werken.

Van Fiscaal Recht en Economie naar Finance, Tax and Advice?

Nog niet zo lang geleden kon je Fiscaal Recht en Economie in deeltijd op meer hogescholen vinden dan nu het geval is. Op steeds meer hogescholen wordt de opleiding Fiscaal Recht en Economie samengevoegd met Financial Services Management in de nieuwe opleiding Finance, Tax and Advice.

HBO Fiscaal Recht en Economie HBO Fiscaal Recht en Economie
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd en duaal
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 34140
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam Tax Law and Economics

Beschik jij niet over een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4)? Maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan biedt de 21+ toelatingstoets mogelijk uitkomst. Deze toets is bedoeld om na te gaan of je over voldoende kennis beschikt om de deeltijdopleiding Fiscaal Recht en Economie te kunnen volgen.

Kies je voor de duale FRE opleiding? Dan kun je misschien studiefinanciering ontvangen. Bekijk of jij in aanmerking komt.