HBO Docent Dans deeltijd

Deeltijdopleiding Docent Dans

De deeltijdopleiding Docent Dans leidt professionals op om kinderen en volwassenen te begeleiden in hun ontwikkelingsproces. Hierbij is beweging, kunst en mensenkennis erg belangrijk. Sommige studenten worden na deze opleiding daadwerkelijk docent, maar er zijn er ook die zich gaan bezighouden met de bewegingsmens. Binnen de opleiding ligt de focus op het instrumenteel aanleren van het vak euritmie.

Locaties Docent Dans

De studie tot Docent Dans/ Euritmie is alleen mogelijk aan de Hogeschool Leiden. De eenjarige deeltijdopleiding bij Fontys in Tilburg (Academie voor Danseducatie) is gestopt. Bij Fontys moest je in bezit zijn van een bachelordiploma Dans (niet ouder dan vijf jaar). Ze bieden daar nog wel een voltijd-variant aan.

Voor wie is deze deeltijd dansopleiding?

Ben jij op dit moment werkzaam in het vrijeschoolonderwijs? Of ben je het geweest en heb je de ambitie om terug te keren? Met de deeltijdopleiding Docent Dans kun je een eerstegraads lesbevoegdheid behalen. En daarmee kun je lesgeven op het primair onderwijs en het voorgezet onderwijs. Vaak is het geen vetpot voor docenten in de dans en behoort je salaris tot het laagste van alle hbo'ers.

Toelatingseisen Docent Dans

De ingangseis voor deze deeltijdopleiding is een diploma havo of vwo. Ook ben je toelaatbaar met een mbo diploma (niveau 4). Naast deze toelatingsvoorwaarden is er een beoordelingsprocedure. Binnen deze procedure kijken ze o.a. naar je bewegingsgeschiktheid, motivatie vooropleiding en je algemene ontwikkeling. Je interesse in klassieke muziek, cultuur, antroposofie en poëzie is ook belangrijk.

In voltijd dansen

De opleiding Docent Dans kun je ook in voltijd volgen. Van de gewone hbo Dans opleiding bestaat er ook een voltijdse variant.

Docent Dans aan de Kunstacademie

De deeltijd docentenopleiding Dans kun je vinden aan een kunstacademie. Hier kun je meerdere kunstopleidingen onder een dak vinden en ook om docent te kunnen worden in de kunsten. De kunstacademie is ook gewoon een hogeschool, maar dan wel speciaal voor voltijdse en – deeltijd kunstopleidingen.

HBO Docent Dans HBO Docent Dans
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 34940
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Education
Internationale naam Dance in Education

Beschik je niet over het juiste diploma, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Het 21+ toelatingsonderzoek biedt je mogelijk toch een kans op directe toelating tot de opleiding Docent Dans.