Ad Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs

Ben je geïnteresseerd in het ondersteunen van technisch onderwijs en het helpen van leerlingen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden en kennis op dit gebied? Dan kan de associate degree Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs jouw volgende stap zijn! Deze tweejarige hbo-opleiding biedt je de mogelijkheid om een cruciale rol te spelen in het onderwijs van technische vakken. Bovendien draag je bij aan de ontwikkeling van de volgende generatie technische vakmensen. Als onderwijsondersteuner technisch beroepsonderwijs werk je samen met docenten aan de ondersteuning van studenten bij hun leerproces. Je helpt bij het voorbereiden van het lesmateriaal, het ontwikkelen van leermethoden en het begeleiden van studenten bij praktische werkzaamheden. De associate degree biedt je een stevige basis als je als onderwijsondersteuner in het technisch beroepsonderwijs wilt gaan werken. Tijdens deze opleiding doe je niet alleen een zeer brede kennis op over de technische vakken die je zult gaan ondersteunen, maar ook over pedagogiek en didactiek. Je leert hoe je studenten kunt helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en kennis die nodig zijn om succesvol te worden in hun toekomstige carrière. Deze opleiding is zeer geschikt voor studenten die geïnteresseerd zijn in techniek en die bovendien graag met jonge mensen werken. Als je het leuk vindt om anderen met een passie voor technische vakken te helpen, dan is de associate degree Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs zeker iets voor jou.

Het studieprogramma van de AD

Door het volgen van deze studie ontwikkel je verschillende skills. Denk aan vakinhoudelijke, vakdidactische, pedagogische en professionele bekwaamheden. Je hebt één dag in de week online of fysiek les. Wanneer en in welke volgorde je dit doet, bepaal je zelf. Samen met je coach stel je je eigen leerplan samen. In een overeenkomst leg je vast wat je wilt bereiken, welke modules je gaat volgen en op welk moment. De gemiddelde student doet twee jaar over deze opleiding.

De toelatingseisen

Heb je interesse in de associate degree Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs, dan is het handig te weten wat de toelatingseisen zijn. Er wordt van je verwacht dat je een mbo-diploma hebt behaald op niveau 4 (middenkader- of specialistenopleiding). Ook heb je twee jaar of meer werkervaring in de techniek. Ervaring als praktijkopleider is een pré.

Je toekomst

Met een associate degree Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs kun je aan de slag als onderwijsondersteuner bij technische opleidingen op mbo- en hbo-niveau. Ook kun je gaan werken bij een bedrijf dat technisch beroepsonderwijs verzorgt. Voorbeelden van banen waarop je na het behalen van je diploma kunt solliciteren, zijn:

  • onderwijsondersteuner techniek in het vso praktijkonderwijs;
  • onderwijsondersteuner voor het vmbo-profiel techniek;
  • onderwijsondersteuner in het mbo binnen de vakgebieden bouw, elektrotechniek, ICT, motorvoertuigentechniek of werktuigbouwkunde.

De opleiding biedt bovendien een goede basis voor een eventuele verdere studie. Na het behalen van je associate degree kun je ervoor kiezen om door te studeren voor een bachelorgraad in bijvoorbeeld het onderwijs of technisch management.

Ad Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs Ad Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (associate degree) 2 jaar
Isat-code 80098
Studielast 120, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Internationale naam Ad Assistant in secondary and tertiary technical vocational education
hogeschool Windesheim
Wat wordt jouw volgende stap? Ontdek het bij hogeschool Windesheim

De volgende generatie opleiden en klaarstomen voor de toekomst, past dat bij je? Onze onderwijsopleidingen zijn gericht op het omgaan met maatschappelijke veranderingen. Of je nu al in het onderwijs werkt, net begint of wil switchen: wij bieden verdiepende opleidingen, cursussen en masters om je vaardigheden te versterken. Ontdek meer over onze onderwijsopleidingen: Hbo-opleidingen voltijd, deeltijd en duaal in Almere en Zwolle | Windesheim