Ad Zorg en Technologie deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Ad Zorg en Technologie

Heb je affiniteit met innovatie én met de zorg? De associate degree Zorg en Technologie is een boeiende opleiding die een brug slaat tussen de zorgsector enerzijds en de wereld van nieuwe technologieën anderzijds. Deze tweejarige opleiding is speciaal ontworpen om jou voor te bereiden op de behoeften van de gezondheidszorg in de toekomst. Een toekomst waar ‘health tech’ zorgt voor grensverleggende oplossingen. Je ontwikkelt als zorgzame techneut mee aan slimme apps voor patiënten en zorgpersoneel, maar ook aan vernieuwende producten. In de zorg is een grote behoefte aan technologische tools die het leven van ons allemaal makkelijker maken. Je krijgt met deze opleiding de kans om een cruciale rol te spelen in het verbeteren van de gezondheidszorg. Als je gepassioneerd bent over de zorg en gefascineerd bent door technologie, dan biedt de associate degree Zorg en Technologie een uitstekende kans om deze twee werelden te verenigen. Deze opleiding bereidt je voor op een veelbelovende carrière waarin je een verschil maakt in het leven van patiënten en zorgverleners door middel van innovatieve technologische oplossingen.

Wat leer je tijdens deze ad-opleiding?

Het associate degree programma Zorg en Technologie biedt een veelzijdig programma dat theoretische kennis combineert met praktische vaardigheden. Tijdens het eerste jaar worden de basisbegrippen van zorg en technologie geïntroduceerd, zoals medische terminologie, gezondheidsinformatiesystemen en e-Health toepassingen. Daarnaast ligt de focus op het begrijpen van de behoeften van patiënten en zorgverleners én op de ethische aspecten van het implementeren van technologie in de gezondheidszorg. In het tweede jaar krijg je de kans om je verder te specialiseren in een specifiek gebied, afhankelijk van je interesses en carrièredoelen. Naast theoretische lessen omvat het programma ook praktijkgerichte projecten en stages, waarbij je de opgedane kennis in de echte wereld kunt toepassen. Je werkt aan de hand van diverse thema’s. Denk hierbij aan: zorg op afstand, robotica en stimulering van een gezonde(re) leefstijl. In de praktijkblokken werk je in praktijkgroepen aan projecten. Per week heb je drie dagdelen onderwijs. Naast de opleiding werk je minimaal 20 uur per week in de zorg/welzijn of techniek/technologie sector.

Wat zijn de toelatingseisen?

De toelatingseisen voor de ad Zorg en Technologie? Over het algemeen wordt verwacht dat je een havo- of mbo-4-diploma hebt behaald. Als je niet aan deze eisen voldoet, zijn er mogelijkheden om via een toelatingsexamen alsnog toegang te krijgen tot de opleiding. Het is ook belangrijk dat je affiniteit hebt met zowel de zorgsector als technologie, omdat deze opleiding het beste van beide werelden combineert.

Je toekomst na de associate degree Zorg en Technologie

Met je associate degree diploma ben jij de verbindingspersoon die zorg en technologie samenbrengt. Je hebt kennis van de nieuwste technologische vooruitgang en begrijpt de behoeften binnen de gezondheidszorg. Je vertaalt deze informatie naar goed onderbouwde adviezen waarmee je een positief verschil maakt, zowel nu als in de toekomst. Na het behalen van de associate degree Zorg en Technologie kun je als adviseur Zorg en Technologie aan de slag. In deze functie vervul je rollen zoals:

  • het adviseren over zorgindicaties en het stimuleren van technologische toepassingen ter preventie van (chronische) zorg;
  • werken als adviseur voor de inkoop en uitlening van technologische innovaties bij thuiszorgwinkels;
  • fungeren als verpleegkundige (met een mbo-v vooropleiding) met een specialisatie in technologie;
  • werkzaam zijn als zorgmedewerker op een afdeling, waar je fungeert als ambassadeur en vraagbaak op het gebied van zorg en technologie;
  • als zorgmedewerker/doktersassistent technologische ontwikkelingen implementeren binnen je eigen organisatie.

Wil je verder studeren na het behalen van je associate degree? Dan kun je ervoor kiezen om je bachelor-diploma te behalen. In de meeste gevallen duurt dit nog ongeveer 2,5 jaar.

Ad Zorg en Technologie Ad Zorg en Technologie
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd en duaal
Opleidingsduur (associate degree) 2 jaar
Isat-code 80131
Studielast 120, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Internationale naam Ad Care and Technology
Hogeschool Windesheim
Wat wordt jouw volgende stap? Ontdek het bij hogeschool Windesheim

Wil jij het verschil maken in het leven van anderen, ongeacht hun leeftijd? En wil jij hen helpen met gezondheids-, geld- of verslavingsproblemen? Of heb je zelf ervaring met uitdagingen en wil je die omzetten in deskundigheid? In onze zorgopleidingen leer je hoe je mensen kunt bijstaan door samen aan oplossingen te werken. Ontdek meer over onze zorgopleidingen: Hbo-opleidingen voltijd, deeltijd en duaal in Almere en Zwolle | Windesheim