HBO Opleiding tot Fysiotherapeut deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Fysiotherapie

Actief in de gezondheidszorg, zonder arts of verpleegkundige te zijn? Dat kan als je een diploma haalt van de Opleiding tot Fysiotherapeut. Het is niet altijd even makkelijk om te werken als Fysiotherapeut en je kunt op veel verschillende plekken gaan werken. Oriënteren is dus het sleutelwoord. Niet voor niets schetsen wij hier een beeld van jouw baankansen na de Opleiding tot Fysiotherapeut.

Locaties Fysiotherapie

Hogeschool Utrecht en de particuliere instellingen Pro Education (van NCOI) en Thim van der Laan Hogeschool bieden als enige opleiders in deeltijd de Opleiding tot Fysiotherapeut aan. Bij Pro Education kun je kiezen voor een avond, zaterdag of dag-variant. Thim van der Laan kent een voltijd- en een deeltijdopleiding. Bij Hogeschool Utrecht ben je met de deeltijdopleiding aan zelfstudie, een lesdag en projectopdrachten ongeveer 28 uur per week bezig. Daar ga je op dinsdag naar school als je in september start. Wanneer je in februari begint dat ga je op de donderdagen naar de hogeschool.

De Opleiding tot Fysiotherapeut

Bij Fysiotherapie help je mensen bij het behandelen en voorkomen van blessures en andere klachten over spieren en gewrichten. Je leert van alles over de bouw van het lichaam (anatomie). Daarnaast komen vaardigheden zoals massages geven en groepstrainingen geven aan de orde. Bij alle hogescholen is de stage een belangrijk deel van het programma. De deeltijdopleiding van THIM is onder meer bestemd voor omscholers en een relevante werkplek is daarom niet vereist. Voor de noodzakelijke praktijkervaring loop je een jaar stage. THIM garandeert daarvoor een plek.

Wat zijn de toelatingseisen van de opleiding Fysiotherapie?

Je kunt met een havo, vwo of mbo (niveau 4) diploma beginnen. Wanneer je niet beschikt over deze diploma’s en kennis hebt vergaard via bijvoorbeeld werk, dan bestaat er voor deze opleiding een 21+ toets. Hierdoor kun je alsnog instromen.

In voltijd studeren

In voltijd is de Opleiding Fysiotherapie een populaire opleiding. Het is daarom niet vreemd dat er behoorlijk wat hogescholen de opleiding aanbieden. Een aanverwante opleiding is hbo Mens en Techniek.

Na de opleiding

Natuurlijk kun je na deze opleiding de arbeidsmarkt op als fysiotherapeut of masseur. Ook kun je kiezen voor een master Fysiotherapie.

HBO Opleiding tot Fysiotherapeut HBO Opleiding tot Fysiotherapeut
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd en duaal
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 34570
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam Physiotherapy

Als je 21 jaar of ouder bent, dan biedt een 21+ toelatingsonderzoek een kans op directe toelating voor de deeltijdopleiding Fysiotherapie.

Wanneer je kiest voor de duale opleiding Verpleegkunde, dan heb je mogelijk recht op studiefinanciering voor duale opleidingen.

Hogeschool Windesheim
Wat wordt jouw volgende stap? Ontdek het bij hogeschool Windesheim

Wil jij het verschil maken in het leven van anderen, ongeacht hun leeftijd? En wil jij hen helpen met gezondheids-, geld- of verslavingsproblemen? Of heb je zelf ervaring met uitdagingen en wil je die omzetten in deskundigheid? In onze zorgopleidingen leer je hoe je mensen kunt bijstaan door samen aan oplossingen te werken. Ontdek meer over onze zorgopleidingen: Hbo-opleidingen voltijd, deeltijd en duaal in Almere en Zwolle | Windesheim