HBO Gezondheid deeltijd

Deeltijdopleiding Gezondheid

Om gezond te blijven zijn preventie en leefstijl belangrijk. Tijdens de vierjarige hbo-opleiding Gezondheid in deeltijd leer je hier alles over. En ook over de technologie achter innovaties op gezondheidsgebied.

De locatie

Voor de hbo-opleiding Gezondheid in deeltijd kan je terecht bij Fontys Hogeschool. Je volgt lessen in Venlo.

Meer over deze hbo-opleiding in deeltijd

Deze deeltijdstudie is heel praktisch ingericht. Je duikt niet met je neus in lesboeken maar doet onderzoek. Je ontwikkelt hierdoor handige onderzoeksvaardigheden. Je leert meer over technologie en bedenkt nieuwe oplossingen en innovaties. Ook ga je aan de slag met allerlei gezondheidsvragen uit de praktijk. Dat doe je drie dagen per week. Je werkplek kan bij je werkgever zijn. Of bij een partner van deze bachelor. Tijdens hbo Gezondheid leer je meer over thema's als gezondheid in de maatschappij, internationale gezondheid en gezondheid per levensfase. Daarnaast mag je zelf een paar thema's kiezen. Denk aan technologie in de zorg, leefstijlcoaching en gezond ouder worden. Om deze hbo-studie af te sluiten, schrijf je een businessplan en doe je een afstudeerproject.

De toelatingseisen van hbo Gezondheid in deeltijd

Wil je beginnen aan deze hbo-studie in deeltijd? Met een diploma van een mbo-opleiding op niveau 4, de havo of het vwo voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden. Elk profiel is goed.

Aan de slag na hbo Gezondheid in deeltijd

Als je klaar bent met deze deeltijdbachelor, mag jij jezelf een vakspecialist noemen op het gebied van gezondheid, preventie en technologische zorginnovatie. Je kans op een baan na deze hbo-studie is groot. Niet alleen omdat in de zorg een tekort is aan personeel. Maar ook omdat je op verschillende plekken werkervaring op gaat doen. Hierdoor krijg je ook een goed beeld van wat je leuk vindt en wat je ligt. Misschien zie jij een baan als gezondheidsbevorderaar op een school helemaal zitten. Of lijkt werken als preventiemedewerker bij bijvoorbeeld de GGD jou fantastisch. Verder is deze hbo-opleiding Leefstijlcoach gecertificeerd. Dit betekent dat je je na deze studie mag registreren bij de Beroepsvereniging voor leefstijlcoaches (BLCN).

HBO Gezondheid HBO Gezondheid
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 39308
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam Health

Als je 21 jaar of ouder bent, dan biedt een 21+ toelatingsonderzoek een kans op directe toelating voor de deeltijdopleiding Gezondheid.

Hogeschool Windesheim
Wat wordt jouw volgende stap? Ontdek het bij hogeschool Windesheim

Wil jij het verschil maken in het leven van anderen, ongeacht hun leeftijd? En wil jij hen helpen met gezondheids-, geld- of verslavingsproblemen? Of heb je zelf ervaring met uitdagingen en wil je die omzetten in deskundigheid? In onze zorgopleidingen leer je hoe je mensen kunt bijstaan door samen aan oplossingen te werken. Ontdek meer over onze zorgopleidingen: Hbo-opleidingen voltijd, deeltijd en duaal in Almere en Zwolle | Windesheim