HBO Voeding en Diëtetiek deeltijd

Deeltijdopleiding Voeding en Diëtetiek

Als diëtist behandel jij patiënten met een op maat gemaakt voedingsadvies. Dit kan zijn omdat iemand moet afvallen, maar ook vanwege een te hoog suikergehalte. Eigenlijk zijn er tal van redenen te bedenken voor het volgen van een dieet. En daar ga jij bij helpen. Na deze opleiding weet je alles over gezonde voeding en kan je mensen begeleiden en motiveren bij het volgen van een dieet.

De inhoud van de deeltijdopleiding Voeding en Diëtetiek

Tijdens de deeltijdopleiding aan de Haagse Hogeschool kun je qua inhoud zelf veel bepalen. Ze doen namelijk mee aan de landelijke pilot Flexibilisering. In de propedeuse volg je de modules Voeding en Diëtetiek en Onderzoek en Communicatie. Na de propedeuse volgt de hoofdfase. Daarin mag jij je eigen volgorde bepalen in het volgen van modules. Deze modules gaan o.a. over een gezondere leefstijl, het ontwerpen en implementeren van gezondheidsinterventies en voedingsconcepten en het behandelen van cliënten. De opleidingen van Pro Education (NCOI) en Hogeschool NTI richten zich naast voeding en diëtetiek ook op anatomie, voorlichting en pathologie. Ook krijg je opdrachten waarmee je de link legt tussen de geleerde theorie en de praktijk van het werkveld. Bij Pro Education kun je binnen Voeding en Diëtetiek voor een specialisatie Sport en beweging.

Wat zijn de toelatingseisen van Voeding en Diëtetiek?

Om met de opleiding Voeding en Diëtetiek te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben. Je bent toelaatbaar met elk profiel. Ook met een mbo-diploma (niveau 4) ben je welkom. Indien je niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, kun je instromen met een 21+ toets.

Leren over voeding in voltijd

Er zijn diverse hogescholen die de opleiding Voeding en Diëtetiek in voltijd aanbieden.

HBO Voeding en Diëtetiek HBO Voeding en Diëtetiek
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 3 tot 4 jaar
Isat-code 34579
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam Nutrition and Dietetics

Als je 21 jaar of ouder bent, dan biedt een 21+ toelatingsonderzoek een kans op directe toelating voor de deeltijdopleiding Voeding en Diëtetiek.

Hogeschool Windesheim
Wat wordt jouw volgende stap? Ontdek het bij hogeschool Windesheim

Wil jij het verschil maken in het leven van anderen, ongeacht hun leeftijd? En wil jij hen helpen met gezondheids-, geld- of verslavingsproblemen? Of heb je zelf ervaring met uitdagingen en wil je die omzetten in deskundigheid? In onze zorgopleidingen leer je hoe je mensen kunt bijstaan door samen aan oplossingen te werken. Ontdek meer over onze zorgopleidingen: Hbo-opleidingen voltijd, deeltijd en duaal in Almere en Zwolle | Windesheim