Ad Sport deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Sport

De deeltijd associate degree Sport: jouw weg naar het neerzetten van topprestaties in coaching en begeleiding. Of je nu al actief bent als coach in de topsportwereld of de eerste stappen wilt zetten in deze opwindende sector, de tweejarige deeltijd associate degree (ad) Sport biedt jou de perfecte gelegenheid om je vaardigheden te verbeteren en je carrière naar nieuwe hoogte te tillen. Met een focus op topsport- en talentcoaching is deze opleiding speciaal ontworpen om jou voor te bereiden op de uitdagingen en kansen van de moderne topsportomgeving. Benieuwd of dit iets voor jou is? Lees snel verder! De ad Sport is bedoeld voor trainers en coaches die actief zijn in de topsport. Of je nu werkt met jonge talenten of ervaren atleten, deze opleiding rust je uit met de nodige kennis en vaardigheden om effectieve trainingen te geven, sporters te coachen en zelfs begeleidingsteams te managen. Of je nu je vaardigheden wilt aanscherpen of een carrièreswitch naar de topsportwereld overweegt, deze opleiding biedt waardevolle inzichten en competenties. De associate degree Sport, met het uitstroomprofiel Topsport- en Talentcoach (TTC), biedt een uitstekende mogelijkheid om je doelen te bereiken. Met een sterke focus op praktijkgericht leren en de juiste balans tussen sportcampus en eigen werkomgeving, bereidt deze opleiding je voor op een succesvolle carrière in de moderne topsportwereld.

Wat leer je tijdens deze ad-opleiding?

Gedurende twee jaar doorloop je een uitgebreid lesprogramma verdeeld over vier semesters. Je komt één vaste dag per week naar de sportcampus, waar je inzichten opdoet en ervaringen uitwisselt met medestudenten en docenten. Daarnaast werk je aan praktijkvraagstukken binnen je eigen werkomgeving en studeer je thuis. Het programma is verdeeld in verschillende fasen.

Jaar 1: In het eerste semester draait alles om de atleet. Je leert hoe je trainingen en coaching afstemt op wedstrijdresultaten en de ontwikkeling van topsporters. In het tweede semester verschuift de focus naar het begeleidingsteam. Je leert hoe je een effectief team samenstelt binnen de richtlijnen van het meerjaren topsportbeleid. Hierbij komen strategieontwikkeling en het werken binnen beschikbare middelen en doelen aan bod.

Jaar 2: Het derde semester concentreert zich op het 'team rondom het team'. Je leert om te gaan met media en communicatie en hoe je dit effectief overbrengt op je sporters. In het vierde semester heb je keuzemogelijkheden om je kennis verder te verdiepen, zoals het volgen van aanvullende modules of stages.

Wat zijn de toelatingseisen?

Heb je een havo-, vwo- of mbo 4-diploma, dan heb je de juiste vooropleiding voor de ad Sport. Om deel te nemen aan de ad Sport, dien je ten minste 16 uur per week te werken als trainer/coach binnen een (inter-)nationale topsportomgeving. Een trainerslicentie op niveau 4 van de Kwalificatie Structuur Sport of een vergelijkbaar niveau wordt aanbevolen. Daarnaast wordt je werkplek beoordeeld om te waarborgen dat je voldoende mogelijkheden hebt om je leerdoelen te behalen.

Je toekomst na de associate degree Sport

Deze opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met NOC*NSF, de koepelorganisatie voor alle sportbonden. Met deze opleiding verhoog je mede hierdoor je waarde en inzetbaarheid binnen de topsport. Afgestudeerden van de ad Sport kunnen verschillende functies vervullen, zoals manager topsport, technisch directeur, hoofd talentontwikkeling, hoofdtrainer of topsport- en talentcoach. Deze opleiding opent de deur naar uiteenlopende mogelijkheden binnen topsportorganisaties, zowel nationaal als internationaal. Bovendien kun je na het behalen van je ad Sport-diploma ervoor kiezen om verder te studeren. Een logische vervolgstap is bijvoorbeeld de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO), waar je jouw kennis en vaardigheden kunt uitbreiden en je carrière in sport en beweging kunt voortzetten.

Ad Sport Ad Sport
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (associate degree) 2 jaar
Isat-code 80173
Studielast 120, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Internationale naam Ad Sport
Hogeschool Windesheim
Wat wordt jouw volgende stap? Ontdek het bij hogeschool Windesheim

Wil jij het verschil maken in het leven van anderen, ongeacht hun leeftijd? En wil jij hen helpen met gezondheids-, geld- of verslavingsproblemen? Of heb je zelf ervaring met uitdagingen en wil je die omzetten in deskundigheid? In onze zorgopleidingen leer je hoe je mensen kunt bijstaan door samen aan oplossingen te werken. Ontdek meer over onze zorgopleidingen: Hbo-opleidingen voltijd, deeltijd en duaal in Almere en Zwolle | Windesheim